12th INSURANCE CONFERENCE

Πλήθος συμμετοχών, κορυφαία στελέχη της Ασφαλιστικής Αγοράς και ηχηρές θεσμικές τοποθετήσεις είχε, μεταξύ άλλων, το 12th Insurance Conference #inc19, το συνέδριο-θεσμός του Ασφαλιστικού Κλάδου. Βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου αποτέλεσε το γεγονός πως η Ασφαλιστική Αγορά θα συνεχίζει να πορεύεται με φόντο την περαιτέρω ανάπτυξη, με στόχο την εμβάθυνση της ασφαλιστικής συνείδησης και την κάλυψη σύγχρονων αναγκών προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών.

Το πετυχημένο συνέδριο διοργανώθηκε για 12η χρονιά από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal Insuranceworld.gr και διεξήχθη στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

To συνέδριο φιλοξένησε επίσημους προσκεκλημένους, τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα τον Βουλευτής Κυκλάδων, Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δ., τ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και τον Βουλευτή Χίου, Αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δ., τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη, καθώς επίσης και ισχυρά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

O κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη, βραβεύτηκε για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σας ευχαριστούμε !

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

Το Συνέδριο στα Social

22.300+ impressions

photo_inc

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Επισημαίνουμε ότι: οι τίτλοι των κ.κ. Πετρόπουλου, Βρούτση και Μηταράκη αντιστοιχούν στις θεσμικές ιδιότητες που κατείχαν την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου

Καλωσόρισμα:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, ο Γενικός Διευθυντής της Ethos Media S.A, κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης σημείωσε: «Πρόκειται για το μακροβιότερο συνέδριο της Ethos Media στα 31 χρόνια της εταιρείας. Πεποίθησή μας είναι πως ο κλάδος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς παρέχει ασφάλεια στον πληθυσμό και την κοινωνία». Όσον αφορά την συγκυρία -αναφερόμενος στις εκλογές- σημείωσε πως, «Τώρα η συζήτηση είναι επίκαιρη και πολύ σημαντική προς όφελος της αγοράς και των πολιτών».

Θεσμικός Χαιρετισμός
Αναστάσιος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο των θεσμικών χαιρετισμών, ο κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος χαρακτήρισε την ιδιωτική ασφάλιση αναγκαία ως συμπληρωματική και όχι ως υποκατάστατο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. «Δεν υπάρχει χώρος για σύγκρουση στο πεδίο αυτό», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Ιωάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δ., τ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Την στήριξή του στους 3 Πυλώνες Ασφάλισης εξέφρασε από την πλευράς του ο κ. Ιωάννης Βρούτσης, σημειώνοντας πως «ο 1ος πυλώνας είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιος, καθολικός και υποχρεωτικός». Αναφερόμενος στον 2ο πυλώνα τόνισε πως χρειάζεται διαφάνεια και κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας τις περαιτέρω προσπάθειες για τα Επαγγελματικά Ταμεία. Σημείωσε, ακόμη, πως το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί νέα δεδομένα και πως η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει με ένα πρόγραμμα φιλελεύθερο και φιλολαϊκό.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Eurolife ERB Ασφαλιστική

Κατά την ομιλία ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, επεσήμανε πως η ασφαλιστική αγορά αναζητά τον διάλογο με όποια νέα κυβέρνηση. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι προτάσεις και λύσεις για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού υπάρχουν από την ΕΑΕE. Κατά τα άλλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο ανάπτυξης της αγοράς, σημειώνοντας παράλληλα πως κολοσσοί όπως είναι οι Amazon και Google δεν θα έχουν να κάνουν με Solvency II και IDD. Ζήτησε από την Πολιτεία να δοθούν κίνητρα για αποταμίευση, καθώς ο μέσος Έλληνας έχει συσσωρεύσει κεφάλαια μόνο για τρεις ημέρες μόνο, το 0,7% του ΑΕΠ. Στον τομέα της Υγείας, μεγάλο είναι το capacity στα δημόσια νοσοκομεία και υπάρχουν ισχυρά περιθώρια ανάπτυξης για την αγορά, ενώ σημείωσε πως μεγάλες είναι οι προκλήσεις στον κλάδο πυρός, καταστροφών και cyber.

Κεντρική Ομιλία
Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, τις προοπτικές και τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας. Περιγράφοντας τις σύγχρονες προκλήσεις, σημείωσε πως τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα  από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά. Η γήρανση του πληθυσμού αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία μακροπρόθεσμα. Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για το συνταξιοδοτικό, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως «Μπορεί να μετατραπεί από πρόβλημα σε μοχλό ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και της επάρκειας των συντάξεων για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που συσσωρεύονται στο πλαίσιο του πρώτου, δημόσιου, πυλώνα πρέπει να συμπληρωθούν με συστήματα επαγγελματικής ασφάλισης του δεύτερου πυλώνα και με προσωπικά συνταξιοδοτικά προϊόντα του τρίτου πυλώνα». Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Απονομή Τιμητικής Διάκρισης Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

Ξεχωριστή στιγμή στο 12thInsurance Conference αποτέλεσεη τιμητική βράβευση του Ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου, για την μακρά προσφορά του στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Τη βράβευση έκανε ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας.

On Stage Interview

Συντονιστής: Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος, Head of Content, Ethos Media S.A.

Ομιλητές:

Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου, Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δ., τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Eurolife ERB Ασφαλιστική

Ομιλία – Παρουσίαση
Παναγιώτης Ταρσινός, Senior Manager, Insurance & Actuarial Services, EY Greece

Τις νέες σύγχρονες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η οικονομία, η κοινωνία και η ασφαλιστική αγορά αποτύπωσε κατά την εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση «Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Είμαστε έτοιμοι;» ο κ. Παναγιώτης Ταρσινός.

Πάνελ I: «Οι Προοπτικές Ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς»

Συντονιστής: Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος, Head of Content, Ethos Media S.A.

Ομιλητές:

Κυριάκος Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής, MetLife Ελλάδος και Κύπρου
Χρήστος Γεωργακόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη
Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Εθνική Ασφαλιστική
Ιωάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος INTERAMERICAN

Πάνελ ΙI: «Ισχύς εν τη Ενώσει». Οι 3 πυλώνες ασφάλισης & το μέλλον των Επαγγελματικών Ταμείων

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

Ομιλητές:

Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E)
Δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
Δρ Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) & Πρόεδρος, Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ)
Παναγιώτης Κακούρης, Δικηγόρος
Αθανάσιος Λοπατατζίδης, Group Executive Commercial Director, AFFIDEA

Πάνελ ΙII: «Φυσικές Καταστροφές: Οι ασφαλιστικές ως «από μηχανής Θεός»

Συντονιστής: Βάιος Κρόκος, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική
Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΧΑ Ασφαλιστική
Βασίλειος Μπίλλης, CEO, Systems Sunlight
Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος Globalnet Μεσίτες Ασφαλίσεων ΕΠΕ, Mέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ)

Πάνελ ΙV: «Πωλήσεις και Καινοτόμα Προϊόντα – Οι Νέες Τάσεις»

Συντονιστής: Νίκος Κεχαγιάογλου,  Διευθύνων Σύμβουλος, Κ2 Μεσίτες Ασφαλίσεων

Ομιλητές:

Σπύρος Γκούμας, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος Δ.Σ., SQLearn
Γιάννης Σηφάκης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Δημοσίων Σχέσεων, Εθνική Ασφαλιστική
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, FIA, Partner, Actuarial leader Central, Eastern and Southeastern Europe & Central Asia, EY
Γιάννης Παπουτσάς, Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών, ERGO

Πάνελ V: «Οι Νέες Προκλήσεις στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση»

Συντονιστής: Νίκος Κλήμης, Οικονομολόγος, Ειδικός Συνεργάτης, Ethos Media S.A.

Ομιλητές:

Θεοδώρα Γουργούλη, Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.)
Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ)
Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)
Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ.), Μέλος Επιτροπής GAMA Hellas, Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων

photo_inc

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Η διοργάνωση των βραβείων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος
Βάιος Κρόκος, Δημοσιογράφος

Υπεύθυνη Ομιλητών:
Μαριάνα Βαζαίου, Events Executive, Ethos Media
| Τ: 210 998 4932 | vazaiou.m@ethosmedia.eu

Υπεύθυνος Συντονισμού & Logistics:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:
Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communications Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4917 | papaspiliotopoulou.a@ethosmedia.eu

Υπεύθυνος Social Media:
Ανδρέας Μπάλτας, Events Executive, Ethos Media
| Τ: 210 998 4906 | baltas.a@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Χορηγιών:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, General Manager, Ethos Media | Τ:210 998 4864 | ouzounis.k@ethosmedia.eu
Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager, Τ:210 998 4863 | manologlou.r@ethosmedia.eu
Γρηγόρης Φλουρής, Key Account Manager, Τ:210 998 4901 | flouris.g@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Συμμετοχών & Εγγραφών:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu
Νίκος Αθανασίου, Database Marketing Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4912 | athanasiou.n@ethosmedia.eu

photo_inc

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης