11th INSURANCE CONFERENCE

Με μία πρωτοποριακή προσέγγιση το 11th Insurance Conference, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 28 Ιουνίου από την Ethos Events σε συνεργασία με το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, το portal Insuranceworld.gr και  το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, προσπάθησε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα ασφαλιστικά συνέδρια και να αγγίξει καίρια θέματα που αφορούν την ασφάλιση και την επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες και βεβαίως το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται πλέον στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση μετά την οδηγία IDD και τον κανονισμό GDPR.

To συνέδριο φιλοξένησε επίσημους προσκεκλημένους, τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Τομεάρχη Οικονομικών, Βουλευτή ΝΔ, πρ. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Βουλευτή Ηρακλείου ΝΔ, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς επίσης και ισχυρά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

O K. Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ βραβεύτηκε για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης από τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρο Μητράκο.

Σας ευχαριστούμε !

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

SOCIAL

26.500+ impressions

18.000+ impressions

10.200+ impressions

800+ account views

photo_inc

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Καλωσόρισμα:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

Ο κ. Ουζούνης καλωσόρισε το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, το οποίο ήταν παρόν στο συνέδριο για 11η χρονιά. Τόνισε ότι το 11th Insurance Conference πραγματοποιείται σε μια, κατά την άποψή του, κομβική συγκυρία, όπου η οικονομία σιγά σιγά αναθερμαίνεται και πιστεύει ότι και η ιδιωτική ασφάλιση θα είναι πιο προσβάσιμη και θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο. Ο ίδιος πιστεύει πολύ στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, την οποία χαρακτήρισε «λειτούργημα» και τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που αφιέρωσαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην υπηρεσία του ασφαλιστικού τομέα, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεγαλύτερη διείσδυση στην κοινωνία, ώστε να ωφεληθεί από όσα έχει να δώσει.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής ΝΔ, πρ. Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών

O κ.  Χρήστος  Σταϊκούρας πραγματοποίησε χαιρετισμό τονίζοντας την σημασία που δίνει το κόμμα του στην ιδιωτική ασφάλιση ως μέρος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E)

Η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η ΕΑΕΕ για να αναβαθμίσει την ιδιωτική ασφάλιση , τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα και πως μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Παναγιώτης Λελεδάκης, Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.)

Ο κ. Παναγιώτης Λελεδάκης έδωσε έμφαση στις τεράστιες αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και ιδιαίτερα στην διαμεσολάβηση και στις δυνατότητες που προσφέρονται στους έλληνες διαμεσολαβούντες να αξιοποιήσουν το θεσμικό πλαίσιο και την τεχνολογία για να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους και την αξία τους.

Κεντρική Ομιλία
Θεόδωρος M. Μητράκος, Υποδιοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος

Ο κ. Θεόδωρος Μ. Μητράκος αναφέρθηκε στην βελτιωμένη εικόνα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως έδειξαν οι δείκτες φερεγγυότητας (SCR και MCR), στην αυξημένη εποπτεία και το αναβαθμισμένο θεσμικό πλαίσιο αλλά και στην ανάγκη προστασίας του καταναλωτή προκειμένου να αυξηθεί η ασφαλιστική συνείδηση.  Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς ανέφερε ότι τα επόμενα 2 χρόνια θα υπάρξει ανάπτυξη.

«Τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να παρέχουν προϊόντα που ταιριάζουν στο κάθε καταναλωτή ξεχωριστά. Τα μεγέθη παραγωγής για το κλάδο (39 ασφαλιστικές εταιρείες) δείχνουν ότι η ακαθάριστη παραγωγή ασφάλιστρων ανέρχεται στα 3,7 δισ. ευρώ με το κλάδο ζημιών ν’ αγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ. Η παραγωγή παρουσιάζει σταθερότητα όπως πέρυσι. Εν μέσω κρίσης ο κλάδος της ασφάλισης παρουσίασε δυναμική που στηρίχθηκε τόσο στη θέσπιση του μητρώου σφαλιστών αλλά και τη καθιέρωση του μηχανισμού εντοπισμού ανασφάλιστων αυτοκινήτων».

Απονομή Τιμητικής Διάκρισης Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

Απονομή Τιμητικής Διάκρισης Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά: Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Απονομή Τιμητικής Διάκρισης Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά: Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

H τιμητική διάκριση του συνεδρίου αυτή τη φορά αφορούσε ένα δυναμικό και αξιόλογο από κοινωνικής, οικονομικής και αθλητικής πλευράς πρόσωπο, τον κ. Νικόλαο Μακρόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.  Ο κ. Μακρόπουλος με μία ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές της καριέρας του, τονίζοντας παράλληλα και τις στιγμές της προσωπικής του και οικογενειακής του ευτυχίας, μέσα σε χειροκροτήματα.

Παρών στην τιμητική εκδήλωση έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στον ‘άνθρωπο και φίλο του’  Νίκο Μακρόπουλο.  Την βράβευση του κ. Μακρόπουλου τίμησαν με την παρουσία τους και στελέχη από την Εθνική Ασφαλιστική αλλά πλήθος παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς οι οποίοι άμεσα και έμμεσα συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με τον κ. Μακρόπουλο και την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ αλλά και από άλλες εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Mε μήνυμα, που ανέγνωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Kυριάκος Μητσοτάκης  χαιρέτισε τη βράβευση του Νίκου Μακρόπουλου, ενός ανθρώπου -όπως είπε- που μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή ξεχώρισε και κέρδισε την αναγνώριση και το σεβασμό του χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται. Λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών του δεν παρέστη, ωστόσο μέσω του σύντομου μηνύματος έδωσε το στίγμα της πολιτικής του για την ιδιωτική Ασφάλιση σε όλους τους εκπροσώπους της που παρευρέθηκαν στο Insurance Conference.

“Η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα ώστε να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι σημαντική προϋπόθεση για να οικοδομήσουμε ένα πιο στέρεο ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας. Η ασφαλιστική αγορά είναι κυρίως οι άνθρωποί της. Από τα ηγετικά της στελέχη, μέχρι τον πιο νέο πωλητή. Το δικό σας ήθος και αξιοπιστία είναι πρόσθετο κεφάλαιο για το χώρο”, είπε.

“Γνωρίζω καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης δώσατε μια μεγάλη  μάχη για να σταθείτε όρθιοι. Και παράλληλα να στηρίξετε κάθε πολίτη, κάθε οικογένεια που βασίστηκε πάνω σας. Γνωρίζω καλά ότι ζείτε και εργάζεστε μέσα στην πραγματική οικονομία. Ότι συναισθάνεστε πολύ καλά τις αγωνίες, τις προσδοκίες και τα όνειρα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Στον κλάδο σας βλέπω έναν πολύτιμο σύμμαχο για το μέλλον”.

Νικόλαος Α. Μακρόπουλος
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς
πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας

Λευτέρης Αυγενάκης
Βουλ. Ηρακλείου Ν.Δ, Γεν. Γρ. Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ

Ομιλία
Γιάννης Βασαλάκης, Διευθυντής Underwriting Ζωής & Υγείας INTERAMERICAN, Μέλος της Επιτροπής Υγείας, ΕΑΕΕ

Ομιλία στο πλαίσιο του 11th Insurance Conference με τίτλο «Τάσεις και προοπτικές στη Σύγχρονη Ασφάλιση Υγείας» απηύθυνε ο κ. Γιάννης Βασαλάκης δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το πρότυπο των νέων ασφαλισμένων αλλάζει καταλυτικά. Οι υπηρεσίες υγείας σταδιακά συνδυάζονται μέσω έξυπνων και πρακτικών εφαρμογών. Η Interamerican είναι ταυτισμένη με την έννοια της ασφάλισης στη χώρα μας. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των ελλήνων καλύτερη και αυτή είναι η αποστολή μας».

Ομιλία
Christopher Garnett, Principal, ChuteCourt Asesores Limited

Ομιλία με θέμα «Reflexions on Disruption» πραγματοποίησε  o  Christopher Garnett, δίνοντας μία διεθνή παρουσία στο συνέδριο. Ο κ. Garnett έδωσε έμφαση στις διεθνείς εξελίξεις που επικρατούν στην ασφαλιστική αγορά ανά τον κόσμο.

Panel I: «Η ασφάλιση στην πραγματική οικονομία»

Συντονιστής: Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Προκόπης Καρυδάκης, Αντιπρόεδρος, Στέφανος Καρυδάκης ΑΕ
Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Connecticore
Πάρις Παπαβασιλείου, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος, Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης & Συντονιστής, Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών

Ομιλία – Παρουσίαση
Κλεοπάτρα Χαλδαίου, Senior Manager, Ασφαλιστικές και Αναλογιστικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, ΕΥ

Η  κ. Κλεοπάτρα Χαλδαίου εστίασε στο πως διαμορφώνονται οι νέες τάσεις μέσα από την IDD, στην ομιλία της με τίτλο «Οδηγία Διανομής Ασφαλιστικών Προιόντων: Το μέλλον της διανομής ασφαλιστικών προιόντων».

Ομιλία – Παρουσίαση
Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος, Accenture A.E.

Ο κ. Λάμπρος Τσόλκας είχε μία εξαιρετική παρουσίαση των νέων συνθηκών μέσα από την ομιλία του με θέμα «Insurance as a Living Service» τονίζοντας την διαδραστικότητα των τεχνολογικών , οικονομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων  με την ανάπτυξη της ασφάλισης.

Panel ΙI: «Η νέα εποχή της Ασφαλιστικής Αγοράς»

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής, Ethos Media SA

Ομιλητές:

Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
Ιωάννα Κουτρουβή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, PREDICTA A.E.
Βασίλειος Πιερράκος, Insurance IT Advisory Services Senior Manager, EY
Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος, Accenture A.E.
Αλεξάνδρα Χριστοπούλου, Partner, Chief Executive Officer ClientIQ

Panel ΙII: «Το νέο πρόσωπο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης»

Συντονιστής: Νίκος Σακελλαρίου, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Γιώργος Βαγιωνής, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Cert CII & Γενικός Γραμματέας, Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ)
Νικόλας Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας, Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)
Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Globalnet Μεσίτες Ασφαλίσεων ΕΠΕ, Αντιπρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), Μέλος ΕΑΣΕ & Mέλος Επιτροπής Δράσης Γυναικών
Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ.), Πρόεδρος, GAMA Hellas (2016-2018), Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων
Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II, Όμιλος ARAG

photo_inc

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Η διοργάνωση των βραβείων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος
Νίκος Σακελλαρίου, Δημοσιογράφος

Υπεύθυνη Ομιλητών:
Μαριάνα Βαζαίου, Events Executive, Ethos Media | Τ: 210 998 4932 | vazaiou.m@ethosmedia.eu

Υπεύθυνος Συντονισμού & Logistics:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu

Υπεύθυνη Social Media:
Χριστίνα Τσούχλαρη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ethos Media | Τ: 210 998 4917 | tsouchlari.c@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Χορηγιών:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, General Manager, Ethos Media | Τ:210 998 4864 | ouzounis.k@ethosmedia.eu
Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager, Τ:210 998 4863 | manologlou.r@ethosmedia.eu
Γρηγόρης Φλουρής, Key Account Manager, Τ:210 998 4901 | flouris.g@ethosmedia.eu
Κωνσταντίνος Ραμπίδης, Key Account Manager, Τ:210 998 4876 | rampidis.k@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Συμμετοχών & Εγγραφών:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu
Νίκος Αθανασίου, Database Marketing Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4912 | athanasiou.n@ethosmedia.eu

Οργανωτική Ομάδα:
Άρης Λαυδής, Υπεύθυνος Γραμματειακής Υποστήριξης, T: 210 998 4866 | lavdis.a@ethosmedia.eu
Νίκος Αθανασίου, Database Marketing Manager, Ethos Media | Τ:210 998 4912 | athanasiou.n@ethosmedia.eu

photo_inc

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης