SAMSUNG CAMERA PICTURES

Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής, Τράπεζας της Ελλάδος

Είναι αριστούχος των Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.A., PhD in Economics).

Έχει εργασθεί στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) καθώς και στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Αρχής. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Από το 1997 εργάσθηκε ως Οικονομολόγος-Ερευνητής στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος όπου δημιούργησε και ανέπτυξε τη Μονάδα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων. Το 2011 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ ως Επισκέπτης Καθηγητής διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το συγγραφικό του έργο, σε θέματα αγοράς εργασίας, διανομής εισοδήματος και αγοράς ακινήτων, είναι δημοσιευμένο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ έχει γράψει με συνεργάτες του πέντε βιβλία.

Από το Μάρτιο του 2015 είναι Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

SARHGEORGIOU

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurolife ERB Insurance Group

O κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurolife ERB Insurance Group και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Παράλληλα, είναι μέλος του Advisory Board  της Α.Μ. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A , μέλος του Executive Board for Europe, Middle East and Africa του Wharton School, University of Pennsylvania καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Έχει διατελέσει μέλος των  Διοικητικών Συμβουλίων της S&B Industrial Minerals Holdings S.A.R.L. ,της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου είναι πτυχιούχος MBA Finance του Wharton School of the University of Pennsylvania και κάτοχος MSc και BSc Πολιτικού Μηχανικού του Columbia University.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

RAOUNAS_KPMG_small

Γιώργος Ραουνάς, Γενικός Διευθυντής, Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης, KPMG

Ο Γιώργος Ραουνάς είναι συνεταίρος – γενικός διευθυντής στην KPMG Ελλάδος, επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης.  Έχει επαγγελματική εμπειρία 34 ετών εκ των οποίων τα 26 στον χώρο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MSc σε Θεωρητική Φυσική από το Adelphi University της Νέας Υόρκης.

Εργάστηκε στην εκπαίδευση, στη συνέχεια στην Εθνική Τράπεζα, μεταπήδησε στον συμβουλευτικό κλάδο στην Andersen Consulting και από το 1997 εντάχθηκε στην KPMG.

Έχει επιβλέψει την εκτέλεση πληθώρας έργων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, κυρίως στον τραπεζικό και ασφαλιστικό χώρο αλλά και στις τηλεπικοινωνίες,  στην υγεία, στην ενέργεια καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.  Διατελεί επικεφαλής της ομάδας επιτροπείας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, του Ινστιτούτου Οικονομικής Διαχείρισης και του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Διαχείρισης Κινδύνων (GARP), του Συλλόγου Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS) , κ.α.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

champakiSMALL

Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager, Risk Advisory, Sol Consulting S.A.

Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Leicester από όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές. Τα τελευταία 22 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα : στην Deloitte Ελλάδος, στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος . Στη παρούσα φάση εργάζεται ως Senior Manager στα Risk Advisory Services της Sol Consulting α.ε. Διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο ” Solvency II – Η μεγάλη εικόνα” από τις εκδόσεις Insurance Innovation.

Oikonomou Vasilis

Βασίλης Oικονόμου, Bουλευτής Eπικράτειας ΝΔ- Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Ο Βασίλης Οικονόμου κατάγεται από το Καπανδρίτι Αττικής. Γεννήθηκε το 1968. Έχει σπουδάσει Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βουλευτής Αττικής (2000, 2004, 2007, 2009, 2012). Βουλευτής Επικρατείας (2015) Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων (2000). Μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής (2004 – 2013),μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων (2013-2016), μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής (2012-2014) ,μέλος στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων (2012-2014), μέλος της Υποεπιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (2009-2010), μέλος της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής (2004-2009). Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, της Βουλής (2009 – 2012). Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (2009-2010) στην οποία συμμετείχε από το 2007 έως το 2014.
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής και Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία (2009- 2010).Υπήρξε μέλος της Προκαταρκτικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την «Λίστα Λαγκαρντ» (2012-2013).
Είναι Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ (2015-2016).

????????????????????????????????????

Ξενοφών Λιαπάκης, CIO & Services, Όμιλος Interamerican & Πρόεδρος, Hellenic CIO forum

Ο κ. Λιαπάκης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μετρά πολυάριθμες συμμετοχές σε μεταπτυχιακά σεμινάρια στους τομείς της Πληροφορικής, του Project Management, του Lean Methodology και του Business operational excellence. Επί 18 έτη εργάστηκε ως Διευθυντής Μηχανογράφησης, στην ασφαλιστική εταιρία Phoenix  Metrolife Εμπορική. Από τον Απρίλιο του 2008, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μηχανογράφησης & Υπηρεσιών στον Όμιλο της Interamerican, που βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς και παράλληλα αποτελεί βασικό μέλος της Ολλανδικής Achmea Group (κολοσσιαίος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη). Υπό την καθολική ευθύνη του βρίσκονται τα εξής επιτελικά τμήματα: Μηχανογράφηση, Client Services/Contact Center, Project Management Office, Έκδοση & Διαχείριση Συμβολαίων. Αποτελεί μέλος του Executive Board της Interamerican και του IT Policy Board των θυγατρικών της Achmea στην Ευρώπη. Παράλληλα είναι πρόεδρος του Hellenic CIO forum, μέλος του EUROCIO και μέλος της επιτροπής πληροφορικής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Χρήστος Γεωργακόπουλος, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Α.Ε.Γ.Α. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ

Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε.Γ.Α. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ από ιδρύσεώς της & Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των Εταιριών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ASSET MANAGEMENT A.E.Δ.Α.Κ. & ALTER EGO A.E.

Γεννήθηκε το 1942 στην κοινότητα Ράπτης της Γορτυνίας και σπούδασε Οικονομικά & Νομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Με επαγγελματική πορεία που ξεκινά το 1967 από την Βιομηχανία Αλλατίνη στην θέση του Οικονομικού Διαχειριστή & στην Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Τον Ιούλιο του 1972 είσοδος στον ασφαλιστικό κλάδο αρχικά ως Πωλητής Ασφαλειών και στη συνέχεια ως Διευθυντής Καταστήματος και Διευθυντής Πωλήσεων. Το έτος 1977 ίδρυσε με μια μικρή ομάδα Πωλητών Ασφαλειών την Ευρωπαϊκή Πίστη την οποία διοικεί μέχρι σήμερα.

psalidas-photo-cp

Μιχάλης Σ. Ψαλίδας, Managing Director και Συνιδρυτής της Crowdpolicy και Socialbank

Ο Μιχάλης Ψαλλίδας (@psalidas) έχει εργαστεί σε υψλόβαθμες θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για περισσότερα από 10 χρόνια. Σήμερα είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση πρωτοβουλιών και πλατφορμών CrowdSourcing και CrowdFunding, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το κενό ανάμεσα στους οργανισμούς και το πλήθος. Επιπλέον, είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SocialBank, η οποία ειδεικεύεται σε θέματα Χρηματοοικονομικών Τεχνολογιών για την Κοινωνική και Αναπτυξιακή Τραπεζική.

Ο Μιχάλης έχει δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, ιδρυμάτων και start-up στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά έχει εργαστεί ως Senior Consultant στο Γραφείο Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στους τομείς των Δημόσιων Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2009 – 2012),  Senior Consultant στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (2000 – 2004), Σύμβουλος στην εταιρεία OPUS Α.Ε., Εσωτερικός Ελεγκτής στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., συνιδρυτής και CEO της εταιρείας PROTIA Α.Ε. και PROTIAGLOBAL (Hong Kong) στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Ο Μιχάλης Ψαλλίδας είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιπλέον, έχει φοιτήσει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (École Nationale d’Administration, Παρίσι) σε θέματα Διαχείρισης του Δημόσιου Τομέα και σήμερα παρακολουθεί το International MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η ανάπτυξη της επιχειρηματικής νοοτροπίας, ο τρόπος με τον οποίο τα πληροφοριακά συστήματα αλλάζουν την παραδοσιακή δημιουργία της αλυσίδας αξίας, η δυναμική του πλήθους και οι τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών.

Antonaki

Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η κ. Μ. Αντωνάκη είναι μαθηματικός- αναλογίστρια με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Πληροφορική και πολύχρονη εμπειρία σε θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Από το 1973 έως 1976 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Επιστημονικός Συνεργάτης, Έχει εργαστεί επί μακρόν (1976-1988) ως προϊσταμένη Οικονομικού και Τεχνικού Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιριών στο Υπουργείο Εμπορίου (εποπτική αρχή των ασφαλιστικών εταιριών κατά το διάστημα) και ως Γενική Διευθύντρια στην Commercial Union Life (1988- 1995). Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Αναλογιστών, της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α), μέλος πολλών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε σειρά συνεδρίων και συναντήσεων στo πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Insurance Europe, του αντιπροσωπευτικού οργάνου των ενώσεων των ασφαλιστικών εταιριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe.

Από το 1995 κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

 

photo k. xalkiopoulos

Nίκος Χαλκιόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου, Ευρωπαϊκή Πίστη

Ο κ. Χαλκιόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον ασφαλιστικό χώρο, καθώς έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε Ασφαλιστικές εταιρίες. Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη  τον Οκτώβριο του 2002 και από το 2005 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Χαρτοφυλακίου. Έχει σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Μαθηματικών, και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας.

Zafeiris

Γεώργιος Ζαφείρης, Γενικός Διευθυντής, Εθνική ΑΕΕΓΑ

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1963. Είναι πτυχιούχος μηχανολόγος-μηχανικός και κάτοχος Master in Business Administration από το Kingston University. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον ασφαλιστικό τομέα το 1986 από την ING, στην οποία παρέμεινε για 27 συναπτά έτη κατέχοντας, τα 10 τελευταία έτη, τη θέση του Αναπλ. Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων. Τον Φεβρουάριο του 2014 εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Α.Ε.Ε.Γ.Α. και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των θυγατρικών της εταιριών στην Κύπρο, της NATIONAL ΜΕΣΙΤΙΚΗΣ, καθώς και του ΕΙΑΣ.

Papanikolaou Thanos SMALL

Thanos Papanikolaou, Principal, Deloitte

Thanos is a Principal in Consulting in Deloitte Greece. He has several years of banking as well as advisory experience in insurance and banking sectors. As a Principal in the consulting services of Deloitte, he has been providing the financial market sector as well as the insurance sector with solutions and advisory services. During his career, he has worked for Big-4 companies, as well as for Risk departments of various banks, in the position of Risk Director. During his career, he has been involved in a wide range of assignments covering Financial Risk, Financial Sector Software Design and Implementation, Basel II Compliance, Solvency II Compliance, as well as Credit Policy Validation and Restructuring and Project Management.

Thanos is a founding member and regional director of Global Association of Risk Professionals (GARP) chapter in Greece and he has been speaker in various conferences in Greece and abroad on Risk Management issues.

Moatsos Errikos small

Ερρίκος Μ. Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΧΑ Ασφαλιστικής

O Ερρίκος Μοάτσος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στον ασφαλιστικό τομέα με την Αιγίς Ασφάλειαι, εκπρόσωπο της Royal Insurance στην Ελλάδα.

Από το 1999 εργάστηκε στην CGU (νυν Aviva) στην Ελλάδα, αρχικά ως Συντονιστής Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής με ευθύνη για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες.
Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό της AXA Ασφαλιστικής ως Διευθυντής Λειτουργιών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής υπεύθυνος των ασφαλίσεων Ζημιών και Ζωής και το 2014 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων αυτής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών καθώς και Αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Masters of Arts στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία και του τίτλου International Executive Programme (IEP) από το INSEAD στη Γαλλία.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Macropoulos Nikolaos

Νικόλαος A. Mακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Γ.Α

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds, το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, αρχίζοντας τη σταδιοδρομία του από τις Ασφάλειες Γ. Πλυτά και το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκουν η Ευρώπη Ασφαλιστική Γενικών Ασφαλίσεων, στο Μετοχικό Κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ θυγατρική εταιρία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  και οι θυγατρική  ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε

Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών.

Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, όπου στο διάστημα 1992 – 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος, ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων.

Επίσης, στο διάστημα 1994 – 2003 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Association of Lloyd’s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών διετέλεσε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε.

Στη διετία 2009 – 2011 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε.

Kotsalos_George

Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος INTERAMERICAN

Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, από το 2004 και εντεύθεν. Ξεκίνησε την ασφαλιστική σταδιοδρομία του το 1976 και εργάστηκε πριν την INTERAMERICAN σε μεγάλες εταιρείες της αγοράς, σε ανώτατες διοικητικές θέσεις.

Έχει διατελέσει τρεις φορές Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και δύο φορές μέλος του Στρατηγικού Συμβουλίου της CΕΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών).  Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της βελγικής ασφαλιστικής εταιρείας AVERO, ενώ σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ της ασφαλιστικής εταιρείας EUREKO SIGORTA (Τουρκία) που ανήκει, όπως και η INTERAMERICAN, στον όμιλο ACHMEA.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και ιδρυτικό μέλος του EYE Foundation.  Από το 2013 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου (He.D.A.).

Έχει ανακηρυχθεί «Manager of the Year 2011» (θεσμός ΕΕΔΕ).

Σπούδασε business studies στο London School of Foreign Trade και είναι κάτοχος του Associateship Diploma από το Chartered Insurance Institute.

Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

 

EY_C.Kirkos_photo

Κωνσταντίνος Κύρκος, Senior Manager, Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ΕΥ Ελλάδας

Ο κ. Κύρκος είναι Senior Manager στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ, με πανευρωπαϊκή επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών στον τομέα των ασφαλιστικών και  χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με εξειδίκευση  στη Πληροφορική και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον Εσωτερικό Έλεγχο με κατεύθυνση τη Πληροφορική και Διπλώματος Πληροφορικής. Επίσης, διαθέτει επαγγελματικές πιστοποιήσεις ως Μηχανικός Υπολογιστικών Συστημάτων & Δικτύων, στην Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων και τη μεθοδολογία Operations Excellence για τη βελτίωση και τον επανασχεδιασμό των επιχειρησιακών διαδικασιών.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ανέπτυξε δεξιότητες σε τομείς της Πληροφορικής που άπτονται στη Στρατηγική και Διακυβέρνηση, την Αρχιτεκτονική για την αναβάθμιση και μετάπτωση Συστημάτων και Εφαρμογών σε νέες πλατφόρμες, τη βελτίωση των Μηχανογραφικών Υπηρεσιών με βάση τις Βέλτιστες Πρακτικές και τα Διεθνή Πρότυπα, καθώς και στη Τηλεματική και τις διαδικτυακές εφαρμογές για B2B & B&C.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει δραστηριοποιηθεί σε μια σειρά Διευθυντικών θέσεων αυξημένης ευθύνης σε πολυεθνικές εταιρίες, ήτοι ως Chief Information Officer, Business Continuity Manager και IT Security Officer στην Allianz, Chief Technology Officer της International OnLine και IT Manager της Aachener und Münchener Versicherung. Ήταν επίσης μέλος με ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές Information Technologies Technical Architecture Group και Business Continuity Committee της Allianz Managed Operations & Services SE στη Γερμανία, για τις ευρωπαϊκές θυγατρικές της Allianz SE.

Karamanolis Giorgos

Γιώργος Καραμανώλης, Συνιδρυτής / Συντονιστής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Crowdpolicy

O Γιώργος Καραμανώλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (MscIS) και την τελευταία δεκαετία έχει απασχοληθεί σε σημαντικές θέσεις ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και σε έργα μεγάλης κλίμακας. Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε ομάδες διοίκησης έργου και ως εμπειρογνώμονας σε έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ΤΠΕ στο δημόσιο τομέα καθώς και ως σύμβουλος ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών και επιχειρησιακών συστημάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Στα έργα που έχει συντονίσει τεχνολογικά περιλαμβάνονται αναγνωρισμένες δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας όπως η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το opengov, πλατφόρμες και δράσεις καινοτομίας (Open Labs), μοντέλα συνδρομητικής και ανοικτής διάθεσης δεδομένων για το δημόσιο τομέα (Opendata) , πλατφόρμες crowdsourcing και αξιολόγησης υπηρεσιών για τη Δημόσια διοίκηση και για το κλάδο του Toυρισμού κλπ. Από το 2012 ειναι συνιδρυτής και συντονιστής τεχνολογίας και καινοτομίας (CTO/CIO) της εταιρίας crowdpolicy. Έχει ευθύνη για τον σχεδιασμό υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών και την στρατηγική τοποθέτηση ψηφιακών εργαλείων με στόχο την άντληση χρηματοδότησης για λογαριασμό πελατών της Εταιρίας.

Stefanopoulou Martha

Μάρθα Στεφανοπούλου, Marketing & Communications Manager, Carglass® Ελλάδας

Η Μάρθα Στεφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε General Business στο Derree College ενώ απέκτησε διπλό τίτλο σπουδών BSc in Public Relations and Social Psychology στο Exeter University της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει 15 ετή εμπειρία στο χώρο της Επικοινωνίας και έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε εταιρίες Συμβούλων Επικοινωνίας αλλά και σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Έχει εξειδίκευση στο Marketing Communication, και Corporate Communication, καθώς επίσης και στη διαχείριση εταιρικών κρίσεων. Στην πορεία της σταδιοδρομίας της έχει αναλάβει λανσαρίσματα προϊόντων και υπηρεσιών, εταιρικές καμπάνιες, χορηγίες, προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο χώρο των τροφίμων. Σήμερα κατέχει τον τίτλο Marketing & Communications Manager στην πολυεθνική εταιρία Carglass® Ελλάδας.

Lyxrou Dimitra

Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος, Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος ΠΟΑΔ & Ειδική Σύμβουλος, ΕΑΔΕ

Η Δήμητρα Λύχρου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του  Αρσακείου Ψυχικού .

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μετά από παρακολούθηση  μαθημάτων του Chartered Insurance Institute,  ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία  στο Νομικό Τμήμα της Ελληνικής Εταιρείας Πλοίων & Αεροσκαφών, θυγατρικής της Εθνικής ΑΕΓΑ.

Εν συνεχεία διετέλεσε Γενικός Πράκτωρ της Πανελληνίου Ασφαλιστικής και Νομικός Σύμβουλος της Γαλλικής Ασφαλιστικής La Fonciere TIARD .

Από το έτος 1985 και μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος Ασφαλιστικός Πράκτωρ.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, από το έτος 2009,  Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και ιδρυτικό μέλος και Ειδική Σύμβουλος της ΕΑΔΕ.

Με τις ιδιότητές της αυτές μετέχει όλων των διαβουλεύσεων με την  ΔΕΙΑ της Τραπέζης της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών, την ΕΑΕΕ και όλους τους Φορείς που αφορούν την Διαμεσολάβηση.

Παράλληλα είναι Τακτικό Μέλος του Συνδέσμου των Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατά τις περιόδους 2005-2008 & 2009-2012.

Levetsovitis Nikolaos

Λεβετσοβίτης Νικόλαος,

Ασφαλιστικός Πράκτορας, Α` Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών , Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, Αντιπρόεδρος Γκολφ Γλυφάδας, Απόφοιτος Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκε το 1968, γιός ασφαλιστικού πράκτορα, Αριστούχος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση από το 1992. Είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών από  το 2001 και κατέχει τη θέση του Α` Αντιπροέδρου από το 2011.

Διετέλεσε  εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων από το 2003 έως το 2006, του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος από το 2001 έως το 2007 και Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο B.I.P.A.R. (Ελσίνσκι 2002, Λισσαβόνα 2003, Βρυξέλλες 2005, Βρυξέλλες 2006, Βουδαπέστη 2009).

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας από το 2006  , έχοντας διατελέσει Αναπληρωτής Δημάρχου,  Αντιδήμαρχος   Διοίκησης, μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, ενώ κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Γκολφ Γλυφάδας από το 2015.

Διετέλεσε μέλος του Ενιαίου Μητρώου Αξιολογητών της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας από το 2004 έως το 2009 και εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας από το 2005 έως το 2007.

Leladakis Panagiotis

Παναγιώτης Λελεδάκης, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ)

Σπουδές  στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο μαθήματα στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών.

Έναρξη  της ασφαλιστικής του καριέρα το 1999 στην εταιρεία Commercial Value με διακεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα .To 2003 προαγωγή σε Unit Manager και κατάκτηση πρώτων θέσεων παραγωγικότητας στην επόμενη τριετία

Σήμερα λειτουργεί ως ανεξάρτητος ασφαλιστικός σύμβουλος .

Απόφοιτος  του εξειδικευμένου πτυχίου στα ασφαλιστικά από το αμερικανικό πανεπιστήμιο T.A.C με τον τίτλο Life Underwriting Training Council Fellow – L.U.T.C.F.

Πιστοποίηση στη Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σήμερα είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  στον οργανισμό  παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης IFAAcademy – International Financial Architects.

Ταυτόχρονα σπουδάζει στον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό  “PRMIA – Professional Risk management Association” του Καναδά.

Το 2015 εκλέχτηκε στην θέση του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων – ΠΣΑΣ ,στον οποίον ήταν μέλος του ΔΣ από το 2013.

Όραμα του εκτός από την ατομική του ανάπτυξη στην ασφαλιστική καριέρα είναι να συνεισφέρει ,με όσες δυνάμεις διαθέτει ,στην αναβάθμιση του ασφαλιστικού θεσμού  και στην ανάδειξη του ασφαλιστή ως  επιστήμονα συμβούλου .

 

Kosmatos

Φώτης Κοσμάτος, Financial Services Sector Sales Leader, IBM Ελλάδος

Ο Φώτης Κοσμάτος είναι o Financial Services Sector Sales Leader για την IBM Ελλάδος. Στα πλαίσια του ρόλου του, βοηθά τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό κλάδο να επιτύχουν μια κερδοφόρα ανάπτυξη, να εξισορροπήσουν τα κόστη, να βελτιώσουν τη διαχείριση των κινδύνων και να διαφοροποιηθούν στο χώρο τους αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη της ΙΒΜ σχετικά με τον τομέα αυτό. Σε προηγούμενο ρόλο του ο Φώτης Κοσμάτος ήταν υπεύθυνος πωλήσεων για τις Υπηρεσίες Cloud για την IBM Ελλάδος και Κύπρου. Ο Φώτης εντάχθηκε στην IBM το 2009 ως Sales Specialist στον τομέα Global Technology Services. Κατέχει πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μεταπτυχιακό τίτλο MSc σε Distributed Information Systems από το Heriot Watt University, Edinburgh UK και στην παρούσα φάση φοιτά σε πρόγραμμα MBA του Πανεπιστημίου Warwick Business School.

Karavias George_SMALL

Γιώργος Καραβίας, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ο Γιώργος Καραβίας έχει 40 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Karavias Underwriting Agency S.A. – κορυφαίας εταιρείας μεσιτών ασφαλίσεων που λειτουργεί στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής των Lloyds με αρκετές δεσμευτικές συμβάσεις (binding authorities). Παλαιότερα, κατείχε με επιτυχία υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις στον Όμιλο Reed Stenhouse ως Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής (1981 – 1986) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (1975 – 1981), όπου εργάστηκε ως μεσίτης τοποθετώντας εξειδικευμένους κινδύνους στους Lloyds και στην αγορά του Λονδίνου.

Ο Γιώργος Καραβίας είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), του οποίου έχει διατελέσει Πρόεδρος από το 2008 έως σήμερα, έχοντας εκλεγεί για τέσσερις διαδοχικές θητείες. Λόγω της θεσμικής του ιδιότητας έχει επαφές και διαβουλεύεται με την Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Είναι κάτοχος Διπλώματος στις Ασφαλίσεις & τη Ναυτιλία από το London School of Foreign Trade, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στους Lloyds.

Marina Hioti

Μαρίνα Χιώτη, Managing Partner, ΕΥ ΖΗΝ LIVE – VIRTUAL - DIGITAL

Γεννημένη το 1973 ,  σπούδασε Δημοσιογραφία και απέκτησε Bachelor Degree στο Henley Business School UK.

Εργάσθηκε για 10 έτη σε ομίλους  περιοδικών σε Διευθύνσεις  Marketing & Επικοινωνίας για πάνω από 15 τίτλους, συνέχισε την καριέρα της σε πολυεθνική διαφημιστική εταιρία (LOWE LINTAS SA) ως Group Promotions Director με πολυβραβευμένα έργα για πελάτες όπως η UNILEVER, JOHNSON & JOHNSON , HSPC, NESTLE κα.  Το  2003 μπαίνει στο χώρο του entertainment αναλαμβάνοντας,  ως Marketing & Communications Manager,  στη VILLAGE ROADSHOW SA  τρία  μεγάλα έργα αυτό στο THE MALL ATHENS, στο Mediterranean Cosmos και στο Δέλτα Φαλήρου με τίτλο VILLAGE WORLD. Από το 2013 έως σήμερα είναι Managing Partner στην ΕΥ ΖΗΝ έχοντας συμβάλει να πραγματοποιηθούν  πάνω από 45 έργα για πελάτες όπως Coca-Cola Hellas,  Athens International Airport, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, NN κα.

Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.

Stylianou Andreas

Ανδρέας Στυλιανού, BSc, PGDip, FIA, FCAA

Ο κ. Στυλιανού είναι Fellow του Συνδέσμου Αναλογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου και του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου με διεθνή εμπειρία σε αναλογιστικά θέματα και στη διαχείριση κινδύνων.  Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου από το 2011.

Ο κ. Στυλιανού σπούδασε μαθηματικά στο Imperial College of London και Αναλογιστικές Επιστήμες στο Cass Business School.  Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Benfield UK στον τομέα του reinsurance modelling.  Ακολούθως εργάστηκε στην AXA UK στο Λονδίνο και στην ΑΧΑ Ασφαλιστική στην Ελλάδα στους τομείς του capital modelling, reserving και στη διαχείριση κινδύνων.  Μετέπειτα ήταν υπεύθυνος των αναλογιστικών υπηρεσιών στην KPMG όπου διετέλεσε και σύμβουλος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιριών Κύπρου για την προετοιμασία των πολιτικών της Φερεγγυότητας ΙΙ.  Ακολούθως διετέλεσε Group Senior Actuary and Risk Manager του Ομίλου της Nest Investments με παρουσία σε 23 χώρες.

Από το 2016 είναι ο Global Head of Analytics and Structured Reinsurance της Matrix Insurance & Reinsurance Brokers

patsoglou-antonis

Πατσόγλου Αντώνης

Ο Αντώνης Πατσόγλου είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην οικονομετρία και την οικονομική στατιστική. Μετά από έναν πρώτο δεκαετή κύκλο καριέρας στο χώρο της έρευνας αγοράς και των δημοσκοπήσεων, με βασικότερους σταθμούς:

Field Resources – Supervisor τμήματος συλλογής στοιχείων

Research International Hellas – Senior Supervisor

Opinion- Field Manager

Taylor Nelson Sofres Metrisis-Field Director

Το 2003 έκανε την στροφή προς το διαδίκτυο και συγκεκριμένα το web marketing.

Έως σήμερα έχει υπάρξει:

2003-2007 Advertising Executive στο in.gr (Δ.Ο.Λ)

2007-2008 Google AdWords Qualified Individual – Free Lancer

2009 έως σήμερα CEO & Founder της The Big Bang LTD

Εξειδικεύεται κυρίως στο Search Engine Marketing -παραμένοντας σταθερά εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια πιστοποιημένος συνεργάτης της Google- και στα Social Media

Έχει υπάρξει συνεργάτης και σύμβουλος web marketing μεγάλων εταιριών και έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων σε στελέχη επιχειρήσεων.

Chatzitheodosiou Giannis

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mega Brokers AE, Πρόεδρος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Γεννημένος το 1963 στο Αγρίνιο, σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον ασφαλιστικό κλάδο το 1990 ως ασφαλιστικός σύμβουλος της Nationale Nederlanden. Το 1992 δημιούργησε το πρακτορείο “Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου” και το 1998 ξεκίνησε την εταιρεία “MEGA Ασφάλειες ΕΠΕ”. Από το 2005 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας διαμεσολαβητών στην Ελλάδα, της “MEGA BROKERS AE”.

O κ. Χατζηθεοδοσίου έχει έντονη ενασχόληση με τα κοινά. Έχει χρηματίσει Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από το 1990 έως και το 1994 καθώς και διοικητής νοσοκομείου από το 1993 έως το 1996. Υπήρξε Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΑ ενώ είναι μέλος σε πολλά Σωματεία Διαμεσολαβούντων καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΑΣ. Από το 2014 είναι Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Thomas Brinkmann portrait 01

Thomas Brinkmann, Country Manager Greece & Cyprus, FRISS

Thomas Brinkmann is Country Manager for Greece and Cyprus at FRISS. He is a very broad experienced insurance manager who worked for over 20 years in the German and Greek insurance market.

Brinkmann worked as General Manager at Interasco and Interamerican. In his last role at Interamerican he led the P&C (property and casualty) business unit. During that time, Brinkmann was responsible for the Business Result with a specific focus to underwriting, dynamic pricing and claims management.

When he joined FRISS, the European market leader in fraud detection, Brinkmann said: “I believe in data mining techniques and the ability to predict good insurance risks as well as to identify suspicious claims. The FRISS approach can be applied to all insurance lines, but especially in the highly competitive motor market a smart customer selection in combination with successful fraud fighting makes the difference in profitability.”

Pazalos Konstantinos

Κωνσταντίνος Παζάλος, Consulting, Manager, PwC

O Κων/νος Παζάλος εργάζεται στην PwC Ελλάδας από το 2013, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την υλοποίηση λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence), επιχειρησιακών εφαρμογών (Enterprise Applications), καθώς επίσης και διαχείρισης και βελτιστοποίησης επίδοσης (Performance Management and Optimization). Παλαιότερα, έχει εργαστεί ως Senior Project Manager σε όμιλο ηγέτη στο χώρο του ψηφιακού marketing και διαφήμισης, υλοποιώντας επιχειρησιακές εφαρμογές για όλο τον όμιλο (με παρουσία σε Αμερική, Ευρώπη και Αφρική), καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει στην κατοχή του Διδακτορικό στην “Αξιολόγηση Πληροφοριακών Συστημάτων” από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταπτυχιακό “IT Management and Organizational Change” από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι απόφοιτος της σχολής “Διοίκησης Επιχειρήσεων” του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι επίσης πιστοποιημένος Project Management Professional (PMP) από το Project Management Institute (PMI). Κατέχει περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις σε διεθνούς εμβέλειας επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στο χώρο της αξιολόγησης Πληροφοριακών Συστημάτων και Επενδύσεων Πληροφορικής.

Nikolopoulos Konstantinos

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Executive Director, Actuarial Leader, ΕΥ Ελλάδας

Ο κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (FIA) έχει αναλάβει καθήκοντα Executive Director και ηγείται του τμήματος Αναλογιστικών Υπηρεσιών της EY. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αναλογιστής στην Lloyds Banking Group στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ασχολήθηκε με τη δημιουργία αναλογιστικών μοντέλων και την ανάπτυξη προϊόντων ζωής και επενδύσεων. Το 2010 ανέλαβε θέσεις ευθύνης στην Interamerican, ενώ το 2012 εντάχθηκε στο δυναμικό της EY συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και διεύρυνση του συμβουλευτικού έργου της ΕΥ στον αναλογιστικό και ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα και την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη. Έχει συμμετάσχει σε εξαιρετικά σημαντικά έργα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε έργα Solvency II, Stress Tests, εξαγορών εταιρειών, IFRS, Finance Transformation, μοντελοποίησης, αξιολόγησης συνταξιοδοτικών συστημάτων και ταμείων, αναδιάρθρωσης εταιριών, ανάπτυξη νέων προϊόντων και Διαχείρισης Κινδύνων. Έχει επίσης διενεργήσει τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων ασφαλιστικών εταιρειών. Είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση και Χρηματοοικονομικά Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του York (UK). Είναι  πιστοποιημένος Αναλογιστής (FIA) του Βρετανικού Ινστιτούτου Αναλογιστών.

Dimitrios Gavalakis

Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε.) & Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ)

Η  επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1991 στην ALICO.

Τον 9ο του 1996 αρχίζει  η προσπάθεια του στο management  στην Commercial Union Life ως συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων και έπειτα από  τρία χρόνια διακρίσεων προάγεται στη θέση του Agency Manager.

Από το 2004 και μέχρι το 2010 Υποκατάστημα του ήταν το πρώτο σε συνολικές εισπράξεις χαρτοφυλακίου ζωής της Commercial Value . Το τελευταίο διάστημα λειτουργίας της εταιρίας κατείχε και την θέση του επιθεωρητή πωλήσεων του Agency .

Σήμερα έχει την ευθύνη της εταιρίας ασφαλιστικής Διαμεσολάβηση Life Plan insurance , την οποία ίδρυσε, με τους επί χρόνια καταξιωμένους συνεργάτες του, τον 3ο  του 2010

Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα σπουδών LUTC του “ T.A.C.”, που εκπροσωπούσε στην Ελλάδα το Ι.Χ.Ο.Σ. και  έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων της Limra και του ΕΙΑΣ.

Κατέχει την θέση του πρόεδρου του Π.Σ.Σ.Α.Σ (Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων) από το 2011 , είναι πρόεδρος  της Ε.Α.Δ.Ε (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας) για το 2016 και μέλος του Δ.Σ του Ε.Ι.Α.Σ

Efstratiadis

Δαμιανός Ευστρατιάδης, Λογιστής- Φοροτεχνικός, Γενικός Γραμματέας Ι.ο.Φ.Ο.Μ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 Πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου Πειραιά (1994) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 1994 με άδεια ασκήσεως λογιστή φοροτεχνικού Α’ τάξεως. Σύμβουλος επιχειρήσεων από το 1996, Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, (Ι.Ο.Φο.Μ.) από το  2009.

 Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με που σαν σκοπό έχει : Την έρευνα και τη μελέτη της φορολογικής νομοθεσίας, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και την υποβολή προτάσεων για την αναμόρφωση και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Την έρευνα, ανάλυση, ανάπτυξη και προώθηση προτάσεων που αφορούν ειδικά οικονομικά, και φορολογικά θέματα με γνώμονα τη συνταγματική επιταγή για την φορολογική ισότητα και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των πολιτώνΣαν Γενικός γραμματέας έχει δημοσιεύσει στον τύπο και στα ΜΜΕ για φορολογικά θέματα, ομιλητής σε συνέδρια, συμμετείχε σε επιτροπές διαβούλευσης στο Υπουργείο Οικονομικών για την αναμόρφωση του φορολογικού ως ειδικός εμπειρογνώμονας και εκπρόσωπος του Ι.Ο.Φο.Μ.